onsdag 9 mars 2011

två år till femtio

Just denna soliga morgon startar jag bloggen timjan och teologi. Någonstans inser jag att jag är "mitt i livet" och att det kunde vara bra att samla och sortera tankarna i en tillvaro som ständigt ändras och rör på sig. Jag lagar mat så ofta jag hinner och i skrivandets stund puttrar en köttbuljong på spisen spridandes väldoft och hemtrevnad. Att dö är trivialt, det kan alla, (däremot kan inte alla födas hur som helst) men hur skall man leva? Ofta kommer frågan om meningen med livet upp men jag undrar oftare över vad som är målet med livet?  Vad är målet med våra liv?

För att något arbeta med den frågan behövs tid, reflektion, relation och kommunikation. Erfarenhet och kunskap skadar givetvis inte heller. Här kan jag tydligt se att det samhälle som vi nu skapat inte är uthålligt! Vare sig det gäller den fysiska miljön eller den andliga. Hela vår västerländska livsstil baserar sig på utarmning där vi tar och ersätter någonting med ingenting eller rena rama avfallet. I vår miljö märks det allt tydligare och medvetandet om det ökar hela tiden men när det gäller vårt samhälles inre "andliga" miljö är medvetenheten om dessa förändringar liten. Medeltemperaturen på jorden förändras säger forskarna och mäter oroligt isens tjocklek vid våra poler. Men medeltemperaturen som så drastiskt sjunker i vårt samhälle, läs kärlek och solidaritet, mäter ingen. Detta är en naturkatastrof som ger enorma återverkningar och konsekvenser med ett lidande som överträffar de grader som just nu påverkar vårt fysiska klimat.

I detta perspektiv vill jag försöka skriva och verka, från köket med min familj och alla vänner som sitter runt bordet och spisar alla rätter som sätts fram kryddade med timjan och teologi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar